PreviousNextAfdrukken AfdrukkenVersturen Versturen

Naam:Marokkaanse tajine
4 porties
Type:VleesgerechtIngredienten:
Dieet?3 eetl olijfolie
8 drumsticks
1 kaneelstokje
3 grote vleestomaten, in blokjes
450 ml kippenbouillon
125 geweekte pruimen
2 eetl vloeibare honing
3 cm verse gember, geschild en fijngeraspt
100 gr gele rozijnen
saffraan, gestampt en in 1 el heet water opgelost
zout, peper
2 el geroosterd sesamzaad
(couscous, gemengde sla)
Kenmerkende ingredient(en)drumsticks, pruimen, rozijnen
Soort:Hoofdgerecht
Voorbereiding: min.
Bereiding:60 min.
Verhit de olie in een grote braadpan en bak de kip rondom bruin. Voeg de kaneel, tomaat en bouillon toe en laat alles met het deksel op de pan 45 minuten zachtjes pruttelen of tot de kip goed gaar is. Voeg zo nodig tijdens het stoven wat extra water toe.

Zet ondertussen de pruimen op met het weekwater en met de overige ingrediƫnten en laat dit mengsel 15 minuten zachtjes koken. Doe de kip over op een schaal en houd hem warm. Kook het braadvocht van de kip in tot ca een flinke mok vol. Doe het pruimenmengsel erbij en roer alles om. Breng op smaak met zout en peper.

Schep de saus over de kip en garneer met sesamzaadjes. Lekker met couscous met (boter/olie en) gehakte peterselie of koriander en een gemengde salade.


Dit gerecht gegeten met:


Gemaakt: 08/17/2003
Laatste wijziging: 12/09/2010