Afdrukken
Versturen
Naam:
Bloemkoolsoep
4
porties
Type:
Vegetarisch
Ingredienten:
Dieet?
1 ui
2 lenteuitjes in stukjes
1 teentje knoflook
olijfolie
500 gr bloemkool
2 groentebouillontabletten
ca. 30 gr geroosterd amandelschaafsel
125 ml crème fraîche
scheutje citroensap
peper uit de molen
Kenmerkende ingredient(en)
bloemkool
Soort:
Voorgerecht
Voorbereiding:
min.
Bereiding:
30
min.
Ui en knoflook snipperen en daarna een minuut fruiten in een soeppan. Bloemkool (in roosjes) 2 minuten laten meebakken. Bouillonblokjes en een liter water toevoegen.
Laat de soep aan de kook komen. Zet het vuur lager en laat de soep 10 minuten zacht koken tot de bloemkool gaar is.
Pureer de soep met behulp van een staafmixer. Meng de crème fraîche en het citroensap erdoor. Warm de soep nog even door tot hij goed heet is.
Verdeel de soep over vier kommen of diepe borden en strooi er het amandelschaafsel, flink wat peper en de lenteuitjes over.
Dit gerecht gegeten met:
Gemaakt:
09/08/2014
Laatste wijziging:
09/08/2014