PreviousNextAfdrukken AfdrukkenVersturen Versturen

Naam:Fajitas met verse guacamole
4 porties
Type:VleesgerechtIngredienten:
Dieet?voor 4 personen
300 gr biefstuk, 300 gr kipfilet
2 pakken soft taco`s (8 stuks per pak)
125 ml Crème fraiche, 200 gr Geraspte kaas
100 ml Olijfolie, 50 ml Limoensap
50 ml Tequila
1 rode peper, 2 paprika`s, 2 uien
Half bakje champignons
3 teentjes knoflook, Verse korianderblaadjes
Salsa of tomaat
paprika, ui, piment, koriander, sesam, komijn, oregano, peterselie
Tabasco, Zout, Zwarte peper
Kenmerkende ingredient(en)fajitas, guacamole, vlees
Soort:Hoofdgerecht
Voorbereiding:30 min.
Bereiding:60 min.
Biefstuk marineren:
Half borrelglas olijfolie, 1/3 borrelglas limoensap, 1/3 borrelglas tequila
1 rode peper, fijn gesneden
1 teentje knoflook, zeer fijn gesnipperd
1 el mexicaanse kruiden, Zout en peper
Alle ingrediënten goed mengen in kom, 2 biefstukken in z`n geheel in de marinade
Minimaal 4 uur afgedekt in de koelkast
Kip marineren:
Borrelglas olijfolie, 1/3 borrelglas limoensap, Scheut tequila
1 teentje knoflook, zeer fijn gesnipperd
1 el verse koriander
1 el mexicaanse kruiden
Chilipoeder, Zout en peper
Alle ingrediënten goed mengen in kom, 2 kipfilets in stukken snijden en in de marinade doen
Minimaal 4 uur afgedekt in de koelkast

Bereidingswijze
Paprika in reepjes, ui in halve ringen en champignons in plakjes samen bakken. Klaarzetten schaaltjes met crème fraîche, geraspte kaas en in blokjes gesneden tomaat
Soft taco`s elk besprenkelen met een beetje water en gestapeld 3 min in magnetron
Biefstukken op hoog vuur bakken, 2-3 minuten aan beide zijden (beetje zwart is extra lekker), daarna in aluminiumfolie in oven op 90°, Kip in reepjes snijden en op hoog vuur bruin bakken (let op dat ze niet te doorbakken worden)
Biefstukken in reepjes snijden, Biefstukreepjes en kipreepjes in schaaltjes serveren, Taco`s op tafel


Dit gerecht gegeten met:


Gemaakt: 12/20/2011
Laatste wijziging: 12/20/2011