PreviousNextAfdrukken AfdrukkenVersturen Versturen

Naam:Brownies (basic) 16 stuks
4 porties
Type:gebakIngredienten:
Dieet?1 el tarwebloem
150 g pure chocolade
150 g ongezouten roomboter
125 g kristalsuiker
125 g lichtbruine basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
150 g zelfrijzend bakmeel
½ tl zout
4 middelgrote eieren
bakpapier
bakvorm 25 bij 25cm
Kenmerkende ingredient(en)chocolade
Soort:
Voorbereiding:20 min.
Bereiding:30 min.
Wachttijd:30 min.
1
Verwarm de oven voor op 175 ºC. Vet de bakvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.
2
Breek de chocolade in stukken. Laat de roomboter en chocolade au bain marie smelten. Roer regelmatig. Haal de pan/schaal van het vuur en roer de suiker, basterdsuiker en vanillesuiker door het chocolademengsel. Roer het bakmeel en zout door het chocolademengsel. Voeg de eieren al roerend 1 voor 1 toe.
3
Schep het beslag in de vorm en strijk dit glad. Zet de ovenschaal in het midden van oven en bak de brownie in 30-35 min. gaar. Wanneer de binnenkant van de brownie lekker smeuïg is, kan de brownie uit de oven gehaald worden. Laat de brownie ca. 30 min. afkoelen.
4
Snijd de zijkanten los, leg een rooster op de vorm, keer om en stort de brownie op het rooster. Verwijder het bakpapier en laat de brownie verder afkoelen. Snijd de brownie in 16-20 vierkanten.

Variatietip Voeg 50 g gehakte pecannoten of walnoten toe en verdeel ook over de bovenkant halve pecannoten of walnoten.
Of bestrijk de brownies voor het snijden met het chocoladeglazuur van de Sachertaart (zie recept elders op deze website).

Dit gerecht gegeten met:


Gemaakt: 10/19/2022
Laatste wijziging: 10/19/2022