PreviousNextAfdrukken AfdrukkenVersturen Versturen

Naam:Chocolademousse
4 porties
Type:VegetarischIngredienten:
Dieet?4 personen:
100 ml melk
150 g pure chocolade (minstens 65% cacao)
200 ml slagroom
50 g witte basterdsuiker
Kenmerkende ingredient(en)chocolade
Soort:Nagerecht
Voorbereiding: min.
Bereiding:20 min.
Wachttijd:60 min.
1. Breng in een pan het water aan de kook en draai het vuur
zacht. Verwarm de melk en giet in een hittebestendige kom die
op de pan past. Breek de repen chocolade erboven in stukjes.

2. Hang de kom in de pan met heet water (zonder dat deze het
water raakt) en laat de chocolade langzaam in de melk au bainmarie
smelten. Haal de kom van de pan en laat het mengsel
iets afkoelen. Dat gaat het snelst door de kom 10 min. in
ijskoud water te zetten. Roer het mengsel regelmatig door.

3. Klop in een ruime kom de slagroom bijna stijf met de suiker.
Spatel de slagroom in 2 of 3 gedeelten door de chocolade. Laat
de mousse minstens 1 uur in de koelkast opstijven.

4. Verdeel de mousse over de schotels. Strooi eventueel vlak
voor serveren nog wat cacao of geschaafde chocoladekrullen
over de mousse.

Je kunt de chocolademousse 1 dag van tevoren
bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.


Dit gerecht gegeten met:
Jen, Ron, Saskia, Marijke, Frank

Gemaakt: 01/08/2015
Laatste wijziging: 08/31/2015