PreviousNextAfdrukken AfdrukkenVersturen Versturen

Naam:Advocaatvlaai zonder oven
4 porties
Type:gebakIngredienten:
Dieet?1 eetl. (zonnebloem)olie
200 g cafénoirkoekjes, in stukjes
90 g boter, gesmolten
4 blaadjes gelatine
200 g stevige roomkaas (mon chou)
200 ml advocaat
250 ml slagroom
60 g witte basterdsuiker
Ca. 2 eetl. fijngehakte of geraspte chocolade
Extra: springvorm doorsnede 24 cm
bakpapier
eventueel suikerkipjes en -eitjes
Kenmerkende ingredient(en)advocaat
Soort:Gebak
Voorbereiding: min.
Bereiding: min.
Haal de mon chou direct uit de koelkast uit de verpakking, anders kleeft het verschrikkelijk. Laat de roomkaas daarna goed op kamertemperatuur komen. Vet de springvorm dun in met olie. Knip een cirkel van het bakpapier, iets groter dan de springvorm en leg op de bodem van de vorm. Klem de rand erop vast.

Maal de koekstukjes met de keukenmachine (of stamp met een vijzel) tot grof zand. Meng de gesmolten boter erdoor. Verdeel het mengsel over de springvorm en druk gelijkmatig aan. Zet in de koelkast. Week de gelatineblaadjes ca. 10 minuten in koud water. Klop intussen met een mixer de roomkaas met de advocaat tot een glad lichtgeel mengsel. Klop daarna de slagroom met de basterdsuiker stijf. Haal de gelatineblaadjes uit het water en doe ze met ‘aanhangend water’, dus zonder ze uit te knijpen, in een pannetje. Laat de gelatine al roerend op laag vuur helemaal vloeibaar, maar niet te heet worden.

Spatel eerst de gelatine en daarna de slagroom door het advocaatmengsel: werk snel, anders gaat de gelatine al opstijven. Schenk het mengsel over de koekbodem en zet de vorm een paar keer hard op het aanrecht om de advocaatvulling gelijkmatig te verdelen. Laat minstens zes uur opstijven in de koelkast. Verwijder de springvorm en het bakpapier, bestrooi de taart met chocolade en garneer op het laatst met suikerkipjes en eitjes.


Dit gerecht gegeten met:


Gemaakt: 05/04/2019
Laatste wijziging: 05/04/2019