PreviousNextAfdrukken AfdrukkenVersturen Versturen

Naam:Scones
4 porties
Type:VegetarischIngredienten:
Dieet?250 gr bloem
3 tl bakpoeder
snufje zout
50 gr boter
2 eetlepels basterdsuiker
evt. zakje vanillesuiker
1 dl melk (ongeveer)
(jam, 125 gr slagroom, 125 gr mascarpone)
Kenmerkende ingredient(en)bloem
Soort:Gebak e.d.
Voorbereiding:30 min.
Bereiding:5 min.
Zeef de bloem, doe er een snufje zout bij en 3 tl bakpoeder. Kneed er 50 gr boter in dobbelstenen doorheen en roer er de suiker door, meng er de melk doorheen en zorg dat het deeg soepel wordt maar niet te vochtig. Rol het deed uit tot een cirkel van 2,5 tot 3 cm dikte. Steek er 8 rondjes uit met een doorsnee van 5 cm. Doe de scones over op een stuk ingevet bakpapier en bestrijk de scones met melk. Bak ze in tien minuten gaar op 225 graden.

De traditionele manier om scones te eten is elke helft royaal te besmeren met jam (aardbeien of frambozen) en een fikse dot clotted cream of geklopte slagroom.

Clotted cream: 125 ml slagroom met 125 gr mascarpone; slagroom lobbig kloppen, mascarpone in gedeelten toevoegen en room verder stijf kloppen.


Dit gerecht gegeten met:
Joyce, Frederique, Emma


Gemaakt: 03/11/2001
Laatste wijziging: 12/27/2001