PreviousNextAfdrukken AfdrukkenVersturen Versturen

Naam:Spinazie quiche
4 porties
Type:VegetarischIngredienten:
Dieet?1 blikje croissantdeeg
1 kleine ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
1/2 rode paprika in blokjes
2 eetl olijfolie
150 gr champignons in plakjes
2 eetl pijnboompitten
400 gr spinazie panklaar
3 eieren
1 theelepel gedroogde Prov of Ital kruiden
125 gr crème fraîche
100 gr roquefort, verkruimeld
zout en peper
evt. paneermeel
evt. 8 gedroogde tomaten in reepjes
100 gr geraspte oude kaas
Kenmerkende ingredient(en)spinazie, croissantdeeg
Soort:Hoofdgerecht
Voorbereiding:10 min.
Bereiding:60 min.
Vet een quichevorm of lage taartvorm van 26 cm doorsnee in. Bekleed de vorm met het croissantdeeg. Druk de naden van het deeg met duim en wijsvinger tegen elkaar. Prik de deegbodem hier en daar in met een vork. Verwarm de oven voor op 200 gr.

Fruit ui, knoflook en paprika in olijfolie. Voeg de champignons toe en bak ze even mee. Rooster de pijnboompitten in een droge hete koekenpan lichtbruin en houd ze apart. Roerbak de verse spinazie ca 3 minuten. Laat de spinazie iets afkoelen en vervolgens uitlekken op een zeef. Klop de eieren los met de kruiden. Schep de spinazie bij de ui, knoflook, paprika en champignons samen met de crème fraîche en roquefort en voeg naar smaak zout en peper toe. Roer eventueel wat paneermeel door het spinaziemengsel, zodat het wat droger en dikker wordt. Voeg dan, van de warmtebron af, de eieren en pijnboompitten bij de spinazie en giet dit mengsel op de deegbodem. Verdeel eventueel tomaatreepjes over de taart en bestrooi het geheel met geraspte kaas. Zet de taart 20 to 25 minuten midden in de oven en bak hem gaar en goudbruin. De taart kan warm en koud gegeten worden.


Dit gerecht gegeten met:


Gemaakt: 02/02/2009
Laatste wijziging: 02/02/2009