Fruit ui, knoflook en paprika in olijfolie. Voeg de champignons toe en bak ze even mee. Rooster de pijnboompitten in een droge hete koekenpan lichtbruin en houd ze apart. Roerbak de verse spinazie ca 3 minuten. Laat de spinazie iets afkoelen en vervolgens uitlekken op een zeef. Klop de eieren los met de kruiden. Schep de spinazie bij de ui, knoflook, paprika en champignons samen met de crème fraîche en roquefort en voeg naar smaak zout en peper toe. Roer eventueel wat paneermeel door het spinaziemengsel, zodat het wat droger en dikker wordt. Voeg dan, van de warmtebron af, de eieren en pijnboompitten bij de spinazie en giet dit mengsel op de deegbodem. Verdeel eventueel tomaatreepjes over de taart en bestrooi het geheel met geraspte kaas. Zet de taart 20 to 25 minuten midden in de oven en bak hem gaar en goudbruin. De taart kan warm en koud gegeten worden.
Dit gerecht gegeten met: