Afdrukken AfdrukkenVersturen Versturen

Naam:Tagliatelle met aubergine (2 pers)
Type:VegetarischIngredienten:
Dieet?1 ui, gesnipperd
1 flinke teen knoflook, gehakt
goede olijfolie
300-350 g aubergines, in blokjes
zout
versgemalen peper
250 g koelverse tagliatelle
1 flinke bos basilicum, grof gehakt
versgeraspte Parmezaanse kaas (of geroosterde pijnboompitjes)
Kenmerkende ingredient(en)aubergine
Soort:Hoofdgerecht
Voorbereiding: min.
Bereiding: min.
Bak de ui en knoflook iets zacht in een scheut olijfolie.
Voeg de aubergineblokjes, ruim zout en gul extra olijfolie toe en bak de aubergine, deksel op de pan, in minstens 10 minuten zo zacht dat de blokjes bijna of iets uit elkaar vallen.
Schenk er vooral olijfolie bij als het droog dreigt te worden. 
Kook intussen de tagliatelle beetgaar.
Giet af en meng goed door de aubergine. 
Schep de basilicum erdoor, maal er peper boven en geef de Parmezaanse kaas (voor veganistische truckers: pijnboompitjes) erbij.


Dit gerecht gegeten met:


Gemaakt: 08/09/2010
Laatste wijziging: 08/09/2010