PreviousNextAfdrukken AfdrukkenVersturen Versturen

Naam:Blauwaderkaasdip met groenten
4 porties
Type:VegetarischIngredienten:
Dieet?50 g danablu-kaas
1 teentje knoflook
100 g hüttenkäse of minder ivm vocht
100 g hele dikke yoghurt of minder
1 el mayonaise
1 el citroensap
0,5 tl grof zeezout
groene tabascosaus of bieslook
1 struik bleekselderij
3 wortels
1 komkommer
2 stronkjes witlof
Kenmerkende ingredient(en)danablu, groenten
Soort:Snack
Voorbereiding:30 min.
Bereiding:30 min.
Roer de kaas los met een vork. Pers de knoflook en meng met hüttenkäse, yoghurt, mayonaise, citroensap en zout. Doe de kaas erbij, zet de staafmixer erop en mix tot het een mooie, gladde saus is.

Proef: als je vindt dat-ie nog wat pit kan gebruiken, voeg dan wat groene tabascosaus toe. Als je het liever wat frisser hebt, kun je er een kopje gehakte bieslook doorheen roeren.


Schil de bleekselderij goed en snijd de stengels, de wortels en de komkommer in smalle staafjes. Pluk de witlofblaadjes van het stronkje. Doop de groenten in de dip en geniet!




Dit gerecht gegeten met:


Gemaakt: 05/24/2014
Laatste wijziging: 05/24/2014