PreviousNextAfdrukken AfdrukkenVersturen Versturen

Naam:Romeinse Macaroni
4 porties
Type:VleesgerechtIngredienten:
Dieet?300 gr (lint)macaroni
100 gr mager rookspek
250 gr gehakt
3 eieren
1 teentje knoflook
1 ui
1 paprika
50 gr Parmesaanse kaas
2 eetl tomatenpuree
zout, olie
peterselie, marjolein, peper
Kenmerkende ingredient(en)(lint)macaroni, gehakt
Soort:Hoofdgerecht
Voorbereiding:30 min.
Bereiding:30 min.
Kook de macaroni in ruim water met zout gaar, maar niet te zacht. Bak in weinig olie het in kleine blokjes gesneden spek, gesn. ui , dan gehakt.

Voeg hieraan to: knoflook, geh. peterselie, marjolein, zout, peper. Alles goed laten bakken en dan tom. puree en paprikasnippers toevoegen en de laatste gaar laten worden.

Klop de geraspte kaas met de eieren en roer dit door het vlees.

Doe de macaroni in een beboterde ovenvaste schaal en schenk de saus erover. Laat er in een matig warme oven (160°C) een korstje op komen.


Dit gerecht gegeten met:
Karin, iedereen


Gemaakt: 07/08/2001
Laatste wijziging: 09/02/2020