PreviousNextAfdrukken AfdrukkenVersturen Versturen

Naam:Abrikozencrumble met cantuccini
4 porties
Type:VegetarischIngredienten:
Dieet?850 gr. abrikozen uit blik
65 gr. koude roomboter
1 eetl. citroensap
10 cantuccini (koekjes, Sapori)
75 gr. bloem, 40 gr. suiker
1 zakje vanillesuiker
lage taartvorm 22 cm. doorsnee
Kenmerkende ingredient(en)abrikozen, cantuccini
Soort:Nagerecht
Voorbereiding:15 min.
Bereiding:40 min.
Voorbereiding: Abrikozen afgieten en laten uitlekken. Taartvorm invetten met beetje boter. Abrikozen in schijfjes snijden en in vorm leggen. Besprenkelen met citroensap. Cantuccini verkruimelen en met bloem door elkaar mengen. Boter met 2 messen door bloemmengsel snijden. Met vingertoppen van één hand boter luchtig door bloem kneden. Suiker en vanillesuiker toevoegen en erdoor kneden tot kruimelig deeg ontstaat. 2 theelepels koud water erover sprenkelen en deeg met vork doorroeren. Tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.

Bereiding: Oven voorverwarmen op 200 graden of gasstand 4. Deegkruimels gelijkmatig over abrikozen verdelen. Abrikozencrumble in ca. 25 minuten mooi goudbruin bakken. Warm serveren met licht geklopte ongezoete slagroom of een schepje zure room.


Dit gerecht gegeten met:
Hanny en Alex


Gemaakt: 02/24/2002
Laatste wijziging: 05/10/2003