PreviousNextAfdrukken AfdrukkenVersturen Versturen

Naam:Tomatensoep
4 porties
Type:VegetarischIngredienten:
Dieet?750 gram tomaten
1 ui
1 winterwortel
3 tenen knoflook
paar takjes tijm
1 blikje tomatenpuree
2 groentebouillonblokjes
750 ml water
1 el olijfolie
Kenmerkende ingredient(en)tomaten
Soort:Voorgerecht
Voorbereiding: min.
Bereiding:30 min.
1. Maak de groente schoon. Ontvel de tomaten en snij ze in vieren en verwijder het harde gedeelte. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snij de wortel in kleine blokjes en ris de blaadjes van de takjes tijm.

2. Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de ui, knoflook en wortel 5 minuten op lage temperatuur. Voeg de tomatenpuree en tijm toe en bak al roerend 2 minuten op middelhoge temperatuur.

3. Voeg de tomaten, het water en de bouillonblokjes toe, breng aan de kook en laat de soep afgedekt 10 tot 15 minuten zachtjes koken.

4. Pureer de soep met de staafmixer, proef en voeg eventueel peper toe. Eventueel kun je een beetje pesto door de soep roeren.

Dit gerecht gegeten met:
Thea, Jenny, Michel

Gemaakt: 04/18/2017
Laatste wijziging: 04/18/2017