PreviousNextAfdrukken AfdrukkenVersturen Versturen

Naam:Jachtschotel met hete bliksem
4 porties
Type:VleesgerechtIngredienten:
Dieet?3 grote uien
500 gr. doorregen runderlappen
zout, versgemalen peper
100 gr. boter of margarine
3 kruidnagels
3 laurierblaadjes
1 bouillonblokje
2 kg. kruimige aardappels
3 grote goudrenetten
2 dl. melk
3 eetl. paneermeel
1/2 eetl. boter of margarine om in te vetten
ovenschaal inhoud ca. 2 1/2 liter
Kenmerkende ingredient(en)runderlappen, aardappels, goudrenetten
Soort:Hoofdgerecht
Voorbereiding:210 min.
Bereiding:60 min.
Voorbereiding: Uien pellen en grof snipperen. Vlees in blokjes snijden en bestrooien met peper en zout. In braadpan 25 gr. boter verhitten en vlees in ca. 5 minuten rondom bruin bakken. Ui ca. 2 minuten meebakken. Kruidnagels en laurierblaadjes toevoegen. Bouillonblokje erboven verkruimelen. Ca. 2 dl. heet water toevoegen. Vlees afgedekt in ca. 3 uur zachtjes (op vlamverdeler) laten gaar stoven.

Aardappels schillen, in stukjes snijden en met zout gaar koken. Appels schillen en in blokjes snijden. Puree maken van aardappels met 50 gr. boter en 2 dl. melk. Nootmuskaat toevoegen. Appelblokjes door de puree scheppen.

Ovenschaal invetten. Helft van puree op de bodem leggen, daarop de vleesmengsel, daarop de rest van de puree. Paneermeel en vlokjes boter er overheen.

Bereiden: Oven voorverwarmen op 175 graden, schotel in midden van de oven in ca. 45 minuten goudbruin en gaar laten worden.


Dit gerecht gegeten met:


Gemaakt: 02/24/2002
Laatste wijziging: 02/24/2002