PreviousNextAfdrukken AfdrukkenVersturen Versturen

Naam:Melanzane alla parmigiana
4 porties
Type:VegetarischIngredienten:
Dieet?Olijfolie om te bakken
1 uitje, gesnipperd
1 literblik tomaten
3 tenen knoflook, gesnipperd
2 grote aubergines
1 pond mozzarella (4 bolletjes)
takje tijm
1 ons versgeraspte parmezaan
bosje basilicum, gesnipperd
kruim van 4 verse witte boterhammen (keukenmachine)
Kenmerkende ingredient(en)aubergine, mozzarella
Soort:Hoofdgerecht
Voorbereiding:30 min.
Bereiding:60 min.
Snijd de aubergines in de lengte in plakken van een halve centimeter. Kwast ze aan beide kanten in met olie, bestrooi ze met zout en peper en leg ze naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze een klein kwartier, of tot ze mooi bruin en gaar zijn. Laat ze afkoelen. Fruit intussen het uitje en de knoflook glazig in een plensje olie in een braadpan, hak de tomaten klein en gooi ze met hun sap erbij, plus de tijm en voldoende zout en zwarte peper. Breng aan de kook en laat een half uurtje zacht pruttelen.
Leg, in een ondiepe ovenschaal, de vier grootste plakken aubergine naast elkaar. Verdeel over elke plek wat tomatensaus, strooi er wat basilicum over, leg daar een plak mozzarella op, en strooi er wat parmezaan over. Herhaal dit (met steeds kleinere plakken) tot alle plakken op zijn. Meng tot slot nog wat parmezaan door het broodkruim, strooi dit over alles heen, bedruppel met wat olie en bak het geheel een half uur op 180 graden. Groene sla en knapperig brood smaken er goed bij.



Dit gerecht gegeten met:


Gemaakt: 01/29/2011
Laatste wijziging: 01/29/2011