PreviousNextAfdrukken AfdrukkenVersturen Versturen

Naam:Provençaalse salade met geitenkaas
4 porties
Type:VegetarischIngredienten:
Dieet?100 gr gemengde sla
50 gr zwarte olijven, pitloos en gehalveerd
25 gr walnoten, grof gehakt
5 el walnotenolie
2 el rode wijnazijn
3 el honing
1 tl provençaalse kruiden
50 gr pittenmix (zonnebloem-, pijnboom- en pompoenpitten)
25 gr croutons
4 plakken zachte geitenkaas
zout
Kenmerkende ingredient(en)sla, geitenkaas
Soort:Voorgerecht
Voorbereiding:15 min.
Bereiding:15 min.
Verwarm de oven/grill voor.

Doe de azijn, een halve el honing, kruiden en olie in een kom en klop dit tot een dressing. Voeg naar smaak wat zout toe.

Bekleed de bakplaat met aluminiumfolie en leg hierop de 4 plakken geitenkaas en besprenkel deze met de overgebleven honing. Laat de geitenkaas in ca. 3 minuten smelten.

Voeg de dressing toe aan de gemengde sla en verdeel dit over vier borden. Verdeel hierna de geitenkaas over de vier borden. Strooi tot slot de walnoten, olijven, pittenmix en croutons over de salade.


Dit gerecht gegeten met:
Piet en Ineke


Gemaakt: 10/18/2010
Laatste wijziging: 10/18/2010