PreviousNextAfdrukken AfdrukkenVersturen Versturen

Naam:Roerbak met biefstuk
4 porties
Type:VleesgerechtIngredienten:
Dieet?300 gram kogelbiefstuk, in dunne plakjes
3 eetlepels oestersaus
2 eetlepels sesamolie
1 teen knoflook uit de knijper
4 eetlepels olie
1 ui, in grove flinters
1 rode paprika, in reepjes
250 gram broccoli, in kleine stukjes
1 cm verse gember, fijngesneden
3 eetlepels sherry
3 eetlepels lichte sojasaus
Kenmerkende ingredient(en)biefstuk, broccoli
Soort:Hoofdgerecht
Voorbereiding:30 min.
Bereiding:10 min.

Meng de biefstuk met de oestersaus, sesamolie en knoflook. Verhit de olie in een wok op je hoogste vuur, voeg de groenten en gember toe en roerbak 2 minuten. Doe de sherry, soja en 4 eetlepels water erbij, dek af en zet het vuur laag. Laat 4 minuten garen. Haal dan het deksel weg en zet het vuur weer hoog. Wacht tot het vocht bruist en doe de biefstuk in de pan. Meng met twee spatels tot de rauwe kleur van het vlees verdwenen is. Eet met rijst, met stokjes.




Dit gerecht gegeten met:


Gemaakt: 11/06/2010
Laatste wijziging: 11/06/2010