PreviousNextAfdrukken AfdrukkenVersturen Versturen

Naam:Stamppot selderij met mosterd (voor 4 personen)
4 porties
Type:VleesgerechtIngredienten:
Dieet?1,2 kg aardappels (mogen best vastkokende zijn), geschild, in stukken
1/2 selderijknol, geschild, in stukken
4 stengels bleekselderij, in kleine stukjes
100 gram komijnekaas, geraspt of kleingesneden
2 dikke eetlepels grove mosterd
2 eetlepels roomboter - of meer
4 dl melk
Kenmerkende ingredient(en)aardappels, selderij
Soort:Hoofdgerecht
Voorbereiding:30 min.
Bereiding:30 min.
Kook de aardappels gaar met de knolselderij. Kook de bleekselderij apart, en niet plat en gaar maar precies goed, met een beetje beet, in zo'n 10 minuten. Maak de melk heet. Giet de aardappels/knolselder af en stamp ze samen tot stamppot. Voeg ondertussen de kaas, mosterd, boter en zoveel melk toe als nodig om het smeuïg te maken. Meng er dan de bleekselderij door, en zout, peper, meer mosterd, als je dat nodig vindt. Eet met iets vlezigs, worst, gehakt, karbonade.



Dit gerecht gegeten met:


Gemaakt: 11/11/2011
Laatste wijziging: 11/11/2011