PreviousNextAfdrukken AfdrukkenVersturen Versturen

Naam:Kip-rijstpannetje
4 porties
Type:VleesgerechtIngredienten:
Dieet?300 gr. zilvervliesrijst, zout
1 middelgrote ui
1 rode, 1 groene en 1 gele paprika (klein)
200 gr. vleestomaat
500 gr. kipfilet
teentje knoflook, 4 eetl. olie
zout en zwarte peper
1/2 tl paprikapoeder
peterselie
Kenmerkende ingredient(en)rijst, kipfilet
Soort:Hoofdgerecht
Voorbereiding:30 min.
Bereiding:30 min.
Rijst beetgaar koken. Intussen ui snipperen, paprika's schoonmaken en in reepjes snijden. Tomaat ontvellen en in blokjes snijden. Knoflook pellen. Kipfilets in grove stukken snijden.

Olie in pan verhitten, stukjes kip toevoegen en 5 min. bakken. Knoflook erboven uitpersen en het vlees op smaak brengen met zout, peper en paprikapoeder. Uit de pan nemenen warm houden.

Ui en paprikareepjes in de pan op een laag vuur 5 min. bakken. Rijst en tomatenblokjes toevoegen en op smaak brengen met zout, peper en paprikapoeder.

Kipfilet erop leggen, deksel op de pan, het geheel op een laag vuur in 10 min. gaar laten worden. Peterselie wassen, knippen en over gerecht strooien.


Dit gerecht gegeten met:


Gemaakt: 12/28/2001
Laatste wijziging: 12/28/2001