PreviousNextAfdrukken AfdrukkenVersturen Versturen

Naam:Kip met gesmoorde paksoi en rijst
4 porties
Type:VleesgerechtIngredienten:
Dieet?300 gr rijst
seroendeng
500 gr kipfilet
6 el zonnebloemolie
1 struik paksoi
1 ui in halve ringen
bakje boemboe sajoer groente (100 gr)
Kenmerkende ingredient(en)kip, paksoi
Soort:Hoofdgerecht
Voorbereiding: min.
Bereiding:40 min.
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Maal eventueel de seroendeng fijner. Doe het mengsel in een diep bord.

Verwarm de oven voor op 150 graden. Snijd de kipfilet in stukken, bestrooi met peper en zout en haal door de seroendeng. Verhit 4 el olie in een wok en bak hierin de kip in 2 minuten rondom goudbruin. Doe de kip in de ovenschaal en laat 15 minuten verder garen in de oven.

Snijd ondertussen de paksoi in stukken. Hou het groen apart.

Verhit de rest van de olie in de wok en bak hierin de ui op hoog vuur 2 min. Voeg de boemboe toe en 100 ml water en breng aan de kook. Voeg het witte deel van de paksoi toe en laat 10 minuten smoren. Voeg het groen van de paksoi toe en schep alles goed door elkaar, zodat het groen iets slinkt.

Verdeel de rijst en de gesmoorde groenten over 4 diepe borden en leg de kip erop. Bestrooi met nog wat seroendeng.

Dit gerecht gegeten met:


Gemaakt: 08/03/2012
Laatste wijziging: 08/03/2012