PreviousNextAfdrukken AfdrukkenVersturen Versturen

Naam:Kip, ui en aardappels uit de oven
4 porties
Type:VleesgerechtIngredienten:
Dieet?4 kippenbouten
grof zeezout
vers gemalen zwarte peper
3 el olie
1 kg aardappels met rode schil
4 rode uien
250 gr sjalotten
4 tenen knoflook
1 el karwijzaad (kummel)
Kenmerkende ingredient(en)kip, ui, aardappel
Soort:Hoofdgerecht
Voorbereiding:30 min.
Bereiding:45 min. oventijd
1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bestrijk de kippenbouten licht met ⅓ van de olie en bestrooi met peper en zout. Boen de aardappelen schoon en snijd in grove stukken. Snijd de rode ui in partjes en halveer de grote sjalotten. Snijd de knoflook fijn.

2. Schep in een braadslee de ui, sjalot en aardappelen om met de rest van de olie, knoflook, karwijzaad, peper en zout. Leg de kippenbouten op de groenten. Schuif de braadslee in het midden van de oven en rooster de kip en groenten in ca. 45 min. gaar en bruin. Schep de groenten af en toe om en schep tussentijds eventueel vrijkomend vocht uit braadslee.

Lekker met groene salade.

Dit gerecht gegeten met:


Gemaakt: 08/31/2015
Laatste wijziging: 08/31/2015