PreviousNextAfdrukken AfdrukkenVersturen Versturen

Naam:Tajine met kip en abrikozen
4 porties
Type:VleesgerechtIngredienten:
Dieet?Voor 2 personen:
ca. 300 gram kipfilet, in stukken
een kleine gele paprika, in dikke repen
150 gram gedroogde abrikozen, gehalveerd
1 ui, in ringen
2 teentjes knoflook
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel kurkuma
1 theelepel kaneel
1 theelepel gemberpoeder
klein handjevol zwarte olijven, in ringen
kopje kippen- of groentebouillon
beetje maizena
scheutje olie
peper en zout naar smaak
klein handjevol amandelschaafsel
Kenmerkende ingredient(en)kip, abrikozen
Soort:Hoofdgerecht
Voorbereiding:30 min.
Bereiding:80 min.

Verhit de olie in de tajine en voeg de ui, knoflook, kruiden en kip toe. Zet het deksel erop en laat even (ca 10 - 15 minuten) aanbraden. De kip hoeft niet bruin te worden. Schep tussendoor om. Voeg dan de bouillon, paprika en abrikozen toe en laat ca 45 minuten zachtjes stoven met het deksel op de tajine. Af en toe roeren, voeg wat bouillon toe als nodig. Breng op smaak met zout en peper en bind de saus met wat maizena. Voeg de olijfringen toe en verwarm die even mee. Bestrooi met het amandelschaafsel. Eet met couscous en een groene salade.


Dit gerecht gegeten met:
Jenny, Jarry en Bep, Hanny en Alex

Gemaakt: 07/26/2011
Laatste wijziging: 10/29/2011