PreviousNextAfdrukken AfdrukkenVersturen Versturen

Naam:Wortelsoep (alles-komt-goed-soep)
4 porties
Type:VegetarischIngredienten:
Dieet?1 grote ui
5 tenen knoflook
1 rode peper
1 prei (het wit)
olijfolie
500 g winterpeen
2 tl korianderzaadjes, geplet
1 l kippen- of groentenbouillon
sap van 1 sinaasappel
zout, peper
Kenmerkende ingredient(en)wortel
Soort:Hoofdgerecht
Voorbereiding:30 min.
Bereiding:30 min.
Snipper de ui, knoflook, peper en prei en bak ze langzaam gaar in een plens olijfolie. Roer af en toe, zodat het niet aanbrandt. Schil de winterpenen en snij ze in plakjes of kwartjes van gelijke grootte. Na een minuut of 10 kunnen de wortels in de pan, samen met de koriander. Voeg de kippenbouillon toe - of groentebouillon als je het graag vegetarisch hebt - en breng aan de kook. Schep eventueel schuim weg met een schuimspaan. Laat een kwartiertje pruttelen. Pureer vervolgens met de staafmixer, de blender of wrijf de soep door een zeef. Roer de sinaasappelsap erdoor en proef op zout, peper en sinaasappel: zeker bij winterpeen kan een beetje extra sap soms helemaal geen kwaad.

De soep is zó al lekker, maar met een scheutje port of madeira erin is die nog lekkerder. Eet met bruin brood met boter.


Dit gerecht gegeten met:


Gemaakt: 01/29/2014
Laatste wijziging: 01/29/2014