PreviousNextAfdrukken AfdrukkenVersturen Versturen

Naam:Kippensoep
4 porties
Type:VleesgerechtIngredienten:
Dieet?1 kleine ui
1 dunne prei
1 kleine winterwortel
1 tl zwarte peperkorrels
2 kippenbouten
1/2 zakje verse peterselie
2 takjes tijm
1 laurierblaadje
stukje foelie
kippenbouillonblokje(s) naar smaak
zakje fijne groentesoep
Kenmerkende ingredient(en)kippenbouten
Soort:Voorgerecht
Voorbereiding:20 min.
Bereiding:150 min.
Ui pellen en grof snipperen, prei schoonmaken en in stukken snijden, wortel schillen en in plakjes snijden, peperkorrels in kommetje kneuzen.

Kippenbouten in grote pan leggen, groenten, peterselie, tijm erover verdelen. Peper, laurier en foelie toevoegen, 1 1/2 l. koud water erbij schenken. Bouillon in open pan aan de kook brengen, zo nodig afschuimen. Vuur lager draaien en bouillon op vlamverdeler 2 uur zachtjes laten trekken.

Kippenbouten uit bouillon nemen. Bouillon boven andere pan zeven. Vel van kippenbouten halen. Vlees van bouten losmaken en in stukjes snijden. Bouillon met vlees en fijne soepgroente nog 10 min zachtjes laten koken.


Dit gerecht gegeten met:
Jenny en Ron


Gemaakt: 08/04/2006
Laatste wijziging: 08/31/2015