Afdrukken AfdrukkenVersturen Versturen

Naam:Chocoballetjes met havermout en kokos
Type:Ingredienten:
Dieet?100 gr studentenhaver
120 gram boter, op kamertemperatuur
120 gr poedersuiker (of bijv. oerzoet)
4 eetlepels cacaopoeder
30 ml espresso of andere heel sterke koffie
1 theelepel vanillearoma (flesje van Oetker)
200 gr havermout
55 gr gemalen kokos (of wat minder)
keukenmachine of staafmixer
Kenmerkende ingredient(en)cacao, havermout, kokos
Soort:Gebak e.d.
Voorbereiding: min.
Bereiding:30 min.
Maal de studentenhaver in de keukenmachine of met de staafmixer. (In geval van staafmixer kun je er beter eerst wat vochtigs bij doen, dus de gesmolten boter of de koffie.) Meng de boter, poedersuiker, cacaopoeder, espresso en het vanillearoma erdoor. Schep in een kom en meng de havermout erdoor (met een lepel).

Rol met je handen balletjes van het mengsel ter grootte van een walnoot.

Leg de kokos in een diep bord. Rol de balletjes erdoor tot ze rondom met kokos bedekt zijn. Laat ze minimaal 1 uur afgedekt in de koelkast opstijven.

Bewaar afgedekt in de koelkast.

Dit gerecht gegeten met:


Gemaakt: 01/12/2014
Laatste wijziging: 01/12/2014