PreviousNextAfdrukken AfdrukkenVersturen Versturen

Naam:Kapucijnercurry met basmatirijst
2 porties
Type:HoofdgerechtIngredienten:
Dieet?1 theekop vol basmatirijst
1 rode puntpaprika, in dunne reepjes
2 rode uien, fijngesnipperd
1 teen knoflook, gehakt
1 gedroogd pepertje, gehakt
3 eetl. olie
150 g diepvriesbladspinazie
2 theel. kurkuma
100 ml kokosmelk
250 g gare kapucijners, zelf geweekt en gekookt, anders uit blik
3 eetl. nam pla (vissaus)
Kenmerkende ingredient(en)
Soort:algemeen
Voorbereiding: min.
Bereiding: min.
Fruit de paprika, ui en de knoflook met het pepertje in de olie tot de knoflook kleurt en geurt.
Voeg de spinazie, kurkuma en de kokosmelk toe en kook zachtjes tot alles ontdooid is.
Doe de kapucijners erbij en net zoveel van hun kookvocht om het geheel curryachtig te maken.
Warm goed door en breng op smaak met nam pla en zout, en misschien een snuf suiker.

Kook de rijst met precies twee keer het volume aan water – twee theekoppen dus.
Doe er zout bij en kook zachtjes voor 8 minuten. Laat daarna nog 5 minuten doorstomen zonder vuur en roer ten slotte los met een vork.


Dit gerecht gegeten met:


Gemaakt: 11/04/2023
Laatste wijziging: 11/13/2023