PreviousNextAfdrukken AfdrukkenVersturen Versturen

Naam:Pruimencrème met cantuccini
4 porties
Type:VegetarischIngredienten:
Dieet?300 gr gedroogde pruimen
1 dl zoete witte port
1 kaneelstokje
250 ml slagroom
1 zakje vanillesuiker
1 eetl w basterdsuiker
8 cantuccini
Kenmerkende ingredient(en)gedroogde pruimen
Soort:Nagerecht
Voorbereiding:100 min.
Bereiding:5 min.
1. Op laag vuur pruimen met port en kaneelstokje aan de kook brengen. Pruimen afgedekt ca 15-20 min. zachtjes koken. Intussen slagroom stijfslaan met vanille- en basterdsuiker en tot gebruik in de koelkast zetten.

2. Pruimen in vocht laten afkoelen. Kaneelstokje verwijderen. Pruimen met vocht pureren (staafmixer). Slagroom erdoor scheppen. Afgedekt 1 uur in de koelkast zetten.

3. 4 schaaltjes of glazen vullen met de pruimencrème. Serveren met cantuccini (Italiaanse koekjes).


Dit gerecht gegeten met:
Hanny en Alex


Gemaakt: 03/10/2001
Laatste wijziging: 12/27/2001