PreviousNextAfdrukken AfdrukkenVersturen Versturen

Naam:Geroosterde nazomergroenten
4 porties
Type:Groentegerecht, VegetarischIngredienten:
Dieet?- 300 g krielaardappels in de schil, grote gehalveerd
- 1 oranje of flespompoen (1 kg)
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 2 paprika's (rood en groen)
- 2 uien, gepeld
- 75 ml olijfolie
- 3 volle eetl. pesto
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 blikje kidneybonen, uitlekgewicht 125 g, afgespoeld, uitgelekt
Kenmerkende ingredient(en)pompoen, aubergine, courgette, paprika
Soort:Hoofdgerecht
Voorbereiding: min.
Bereiding:40 min.
Wachttijd:35 min.
Kook de aardappeltjes ongeveer 10 minuten tot ze bijna zacht zijn. Spoel ze in een vergiet onder de koude kraan af, laat ze uitlekken. Maak de groenten schoon en snijd ze in even grote stukken: aubergines en courgettes in dikke halve plakken, paprika's in repen, uien in parten en pompoenen in sikkelvormige plakken.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de olijfolie, pesto, knoflook en een halve theelepel zout goed door elkaar. Hussel dit met de bonen door de groenten en aardappeltjes en spreid ze uit op de bakplaat, sprenkel alle pesto-olie eroverheen. Zet de bakplaat 35 minuten in het midden van de oven tot de groenten zacht zijn met iets bruine randjes. Schep ze halverwege nog een keer om met eventueel wat extra olijfolie. Zet zonodig nog even de ovengrill aan. Zet de plaat op tafel en eet direct.



Dit recept is een vegetarische traybake met kidneybonen, maar u kunt ook blokjes (gerookte) tofu op de bakplaat leggen, of stukjes kipdijfilet of visfilet (vis hoeft maar 10 minuten te roosteren), of plakjes chorizo of gehakte ansjovisjes voor extra umami. U kunt ook verse tijm, rozemarijn, oregano of een kruidenmengsel als ras el hanout gebruiken i.p.v. de pesto. De smaken trekken in de groenten, breng de traybake dus flink op smaak.

Zonder aardappelen met meer kidneybonen kan ook.

Dit gerecht gegeten met:


Gemaakt: 10/18/2017
Laatste wijziging: 10/18/2017