PreviousNextAfdrukken AfdrukkenVersturen Versturen

Naam:Mexicaanse soep
4 porties
Type:VegetarischIngredienten:
Dieet?1 fijngesnipperde ui
5 tenen fijngehakte knoflook
2 blikken gesneden tomaten
1 liter groentebouillon
1 gesnipperde rode peper
1 tl gemalen komijn
1 tl oregano
1 of 2 (naar keuze) blikken kidneybonen
1 zak tortillachips ongekruid
1 ons geraspte jonge kaas
1 kuipje zure room
bosje gesneden lente-uitjes
bosje verse gesneden koriander
1 avocado in blokjes
Kenmerkende ingredient(en)kidneybonen, gemalen komijn, tortillachips
Soort:Hoofdgerecht
Voorbereiding:15 min.
Bereiding:30 min.
Fruit in een zware soeppan de ui, knoflook en rode peper in wat olie langzaam gaar en goudgeel. Voeg de tomaten met sap, kidneybonen met vocht, komijn en oregano toe. Neem twee grote handenvol chips, verkruimel ze en gooi ze in de soep. Pureer de soep een beetje met de staafmixer (voorzichtig!) en voeg de bouillon toe. Laat 10 minuten zachtjes koken. Proef of het zout genoeg is. Zet de rest van de chips, de room, kaas, avocadoblokjes, lente-ui en koriander klaar in afzonderlijke kommetjes. Dien de soep op in grote kommen. Iedereen voegt aan tafel ingrediƫnten naar wens toe. In plaats van verse koriander op tafel kun je ook korianderblad uit een potje door de soep doen. Met een broodje (of veel chips) is het zeker een maaltijd.


Dit gerecht gegeten met:


Gemaakt: 11/12/2008
Laatste wijziging: 11/12/2008