PreviousNextAfdrukken AfdrukkenVersturen Versturen

Naam:Kabeljauwballetjes met tomatensaus
4 porties
Type:VisgerechtIngredienten:
Dieet?6 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, geperst
1 blik à 400 gr tomatenblokjes
2 el witte wijn
16 blaadjes basilicum, fijngesneden
250 gr kabeljauwfilet
1 ei
staafmixer
Kenmerkende ingredient(en)kabeljauwfilet
Soort:Voorgerecht
Voorbereiding:20 min.
Bereiding:20 min.
1. Verhit 3 el olie in een pan. Voeg de ui toe en fruit 5 min. Voeg 1 teen knoflook toe en bak nog 2 min. mee. Doe de tomatenblokjes en de wijn erbij. Breng op smaak met peper en zout. Laat de saus op laag vuur 20 min. zacht koken. Voeg op het laatste moment de helft van de basilicum toe.

2. Pureer de kabeljauwfilet met de staafmixer (of in de keukenmachine). Voeg de rest van de knoflook, het ei en de rest van de basilicum toe. Breng op smaak met peper en zout. Rol met vochtige handen balletjes ter grootte van een walnoot.

3. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de balletjes in ca 10 min. gaar. Serveer met de tomatensaus.

Je kunt dit gerecht een dag van tevoren bereiden. Warm op de dag zelf de balletjes op in de saus. Roer af en toe voorzichtig om.

Bevat pp 315 kcal, 15 gr eiwit, 25 gr vet, 6 koolhydraten.


Dit gerecht gegeten met:


Gemaakt: 04/11/2010
Laatste wijziging: 04/11/2010