PreviousNextAfdrukken AfdrukkenVersturen Versturen

Naam:Zalm met witbiersaus
4 porties
Type:VisgerechtIngredienten:
Dieet?witlof naar behoefte (4 personen)
eventueel 1 tl suiker
nootmuskaat, zout, peper
380 ml visfond
200 ml crème fraîche
2 eetl boter of margarine
2 el bloem
4 stukken zalmfilet
1 el olie
200 ml Hoegaarden witbier (of gewoon bier)
25 gr gezouten witte amandelen
Kenmerkende ingredient(en)zalm, witlof
Soort:Hoofdgerecht
Voorbereiding: min.
Bereiding:40 min.
1. Witlof schoonmaken, wassen en kleinsnijden. Witlof met (suiker), nootmuskaat, zout, peper en 2 el water aan de kook brengen. Al roerend verhitten tot witlof licht begint te bruinen. Dan op laag vuur afgedekt gaarkoken.

2. Intussen fond op hoog vuur onafgedekt tot ca 2 dl laten inkoken. Cr. fraîche erdoor roeren en nog ca 5 min. zachtjes laten doorkoken. Intussen 1 el boter mengen met 1 el bloem. Zalm bestrooien met rest van bloem. In koekenpan olie en rest van boter verhitten en zalm in ca 8 minuten gaarbakken, halverwege keren. Of: zalm invetten en in de magnetron gaar laten worden, niet op vol vermogen.

3. Amandelen fijnhakken. Bloem-botermengsel al roerend door saus mengen. Bier en amandelen erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper.

4. Witlof over 4 borden verdelen. Zalmfilet erop leggen. Op elk bord 3 el saus eromheen scheppen. Rest van saus apart erbij serveren. Serveren met gekookte aardappelen.


Dit gerecht gegeten met:


Gemaakt: 03/11/2001
Laatste wijziging: 12/27/2001