PreviousNextAfdrukken AfdrukkenVersturen Versturen

Naam:Gadogado met rijst
4 porties
Type:GroentegerechtIngredienten:
Dieet?300 g witte rijst
200 g sperziebonen
½ winterpeen
150 g gesneden spitskool of stukjes bloemkool
taugé
4 eieren
3 cm verse gember
400 ml kokosmelk
1½ el sambal manis
50 ml ketjap manis
200 g pindakaas met stukjes noot
125 g taugé
50 g gebakken uitjes
Kenmerkende ingredient(en)groentes
Soort:Hoofdgerecht
Voorbereiding: min.
Bereiding:25 min.
Wachttijd:30 min.
1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen. Schil de winterpeen en snijd in reepjes.
3. Breng een ruime pan water aan de kook en kook de wortels en bonen 5 min. Voeg de laatste 30 sec. de spitskool toe of de bloemkool.
Giet af in een vergiet en spoel onder koud stromend water (blancheren). Overgiet de taugé met heet water.
4. Kook ondertussen de eieren in 5 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water en pel ze. Halveer in de lengte.
5. Schil en rasp de gember. Doe met de kokosmelk en sambal in een steelpan en breng aan de kook. Laat 3 min. koken op laag vuur.
6. Voeg de ketjap en pindakaas toe. Roer op laag vuur met een garde tot een gladde saus.
7. Leg de groenten, eieren en taugé op een schaal.
Serveer de rijst, pindasaus en gebakken uitjes erbij.

Serveertip:
Lekker met kroepoek.

Dit gerecht gegeten met:


Gemaakt: 01/10/2017
Laatste wijziging: 01/10/2017