PreviousNextAfdrukken AfdrukkenVersturen Versturen

Naam:Zoet wittewijnijs met perzik
4 porties
Type:VegetarischIngredienten:
Dieet?1 liter vanille-roomijs
3dl zoete witte wijn
1 tl kaneel
100 gr witte basterdsuiker
2 zakjes vanillesuiker
410 gr halve perziken
4 blaadjes verse munt
Kenmerkende ingredient(en)ijs, perzik
Soort:Nagerecht
Voorbereiding:30 min.
Bereiding:5 min.
IJs in ca 20 min. zachter laten worden. Intussen in pan 2 dl wijn op hoog vuur in ca 5 minuten tot helft laten inkoken. Kaneelpoeder, basterdsuiker en vanillesuiker erdoor roeren. Al roerend suiker laten oplossen. Siroop nog ca 1 min zachtjes laten koken. Laten afkoelen. IJs overdoen in diepvriesdoos. Wijnsiroop erdoor roeren, blijven roeren tot een samenhangend mengsel ontstaat. In diepvries ijsmengsel in ca. 3 uur opnieuw laten bevriezen, af en toe roeren. Perziken afgieten (sap wordt niet gebruikt), in partjes snijden en overdoen in kom. Rest van wijn erover schenken. Tot gebruik afgedekt in de koelkast zetten.


Dit gerecht gegeten met:
Fam. Peters


Gemaakt: 03/15/2001
Laatste wijziging: 12/27/2001