PreviousNextAfdrukken AfdrukkenVersturen Versturen

Naam:Roereieren
4 porties
Type:EiergerechtIngredienten:
Dieet?Voor 4 tot 6 porties:
8 biologische eieren
zout, peper
ca. 30 g boter of vervanger
2 eetl. slagroom of 2 eetl. boter
gehakte verse kruiden, zalm- of hamreepjes, of garnalen, of geraspte oude kaas
Kenmerkende ingredient(en)eieren
Soort:Ontbijtgerecht
Voorbereiding: min.
Bereiding:20 min.
Het geheim van perfect roerei: laag vuur en op tijd stoppen! Breek de eieren boven een kom. Klop de eieren, 4 theelepels water en snuf zout flink door elkaar. Verhit de boter op laag vuur in een anti-aanbak-koekenpan en laat over de bodem vloeien. Giet de eieren erin en roer met een houten spatel langzaam en voortdurend over de hele bodem. De eerste 2 tot 3 minuten gebeurt er niks, maar plotseling begint het ei dik te worden: roer nu sneller en neem de pan tussentijds van het vuur als het te hard stolt. Stop met roeren als ongeveer 20 procent van de eieren vloeibaar is. Roer er direct de eetlepels boter of room door (om de garing te stoppen) en daarna het gewenste garnituur. Breng op smaak met zout en peper.


Dit gerecht gegeten met:


Gemaakt: 04/26/2011
Laatste wijziging: 04/26/2011