PreviousNextAfdrukken AfdrukkenVersturen Versturen

Naam:Salade van geroosterde tomaat en mozzarella
4 porties
Type:SaladeIngredienten:
Dieet?Voor 4 personen:
12 tomaten
12 kerstomaatjes
4 takjes tijm
1 teen knoflook
2-3 eetlepels olijfolie
peper en zout
2 bollen buffelmozzarella
(50 gr rucolablaadjes)
handvol basilicumblaadjes
ciabatta
Kenmerkende ingredient(en)tomaten, mozzarella
Soort:Lunchgerecht
Voorbereiding:30 min.
Bereiding:120 min.
Leg 12 ontvelde en gehalveerde tomaten in een braadslede. Bestrooi met wat zout en peper en leg er 4 takjes tijm tussen en 1 teen knoflook in plakjes.
Besprenkel met 2-3 eetlepels olijfolie en rooster de tomaten gedurende 2 uur in een warme oven op 120 graden.
Voeg na 1 uur 12 gehalveerde kerstomaatjes toe en keer de grote tomaten.

Meng de (warme of koude) tomaten met 2 bollen buffelmozzarella in stukjes, (50 gram rucolablaadjes) en een handvol basilicumblaadjes. Sprenkel nog 1-2 eetlepels olijfolie over de salade. Serveer met ciabatta.

Dit gerecht gegeten met:


Gemaakt: 05/29/2014
Laatste wijziging: 05/29/2014