Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met de platte kant van het mesje het zwarte merg eruit. Roer het vanillemerg door het mengsel van room en melk en verwarm op laag vuur. Laat het vervolgens 15 min. op laag vuur intrekken.
Splits de eieren en klop de dooiers in een vuurvaste kom met de suiker ca. 10 min. tot het mengsel dik en romig is en de suiker is opgelost. Roer ¾ van het warme melkmengsel bij het eimengsel.
Schenk al roerend terug in de pan bij het resterende melkmengsel. Zet het geheel op heel laag vuur en laat in 10-15 min. - al roerend, zonder dat het mengsel gaat koken- inbinden tot er een mooie, dunne vla ontstaat.
Schenk de vla door een zeef in een schone mengkom om eventuele klontjes te verwijderen. Laat de vla helemaal afkoelen en roer af en toe goed door.
idee: 1 of 2 eiwitten kloppen en door de vla spatelen.