PreviousNextAfdrukken AfdrukkenVersturen Versturen

Naam:Zwitserse kaastaart
4 porties
Type:KaasgerechtIngredienten:
Dieet?3 eieren
35 gr tarwebloem
300 gr Zwitserse Gruyère, gemalen
4 dl melk
twee tl zout
snufje peper
snufje foelie
teentje knoflook
2 à 3 tl maggi aroma oid
1/2 borrelglaasje Kirsch
1/2 pak bladerdeeg
Kenmerkende ingredient(en)gruyère kaas
Soort:Snack
Voorbereiding:30 min.
Bereiding:30 min.
Rol het bladerdeeg uit tot +/- 1 mm dikte. Voer hiermee een ingevet en met bloem bestoven boterkoekblik. Doe de gemalen kaas erin. Roer de eieren met de bloem in een kom met de garde tot een glad papje. Voeg peper, zout, foelie, knoflook (geperst) en aroma erbij en verdun alles met de 4 dl melk. Roer er op het laatst de Kirsch doorheen. Giet alles op de kaas.

Plaats het blik iets onder het midden in de voorverwarmde oven (220 gr). Bak de taart in 30 minuten bruin. Leg een groot bord op het blik, keer voorzichtig om, til het bakblik van de taart en leg het bord op de onderkant en keer nog eens om. Kan warm en koud gegeten worden.


Dit gerecht gegeten met:


Gemaakt: 11/18/2010
Laatste wijziging: 11/18/2010