Afdrukken
Versturen
Naam:
Pompoensoep
4
porties
Type:
Vegetarisch
Ingredienten:
Dieet?
1 liter groentebouillon van een blokje
1 grote ui
1 venkel
1 (stuk) pompoen van 1 kg
1 eetlepel ketoembar (gemalen koriander)
2,5 cm gemberwortel
0,5 eetlepel milde kerriepoeder
peper
zout
Kenmerkende ingredient(en)
pompoen
Soort:
Voorgerecht
Voorbereiding:
30
min.
Bereiding:
30
min.
Snipper de ui.
Hak de venkel in kleine stukjes.
Breng de groentebouillon aan de kook.
Snijd ondertussen de pompoen in parten en maak er vervolgens kleine stukjes van (verwijder de draden en zaden).
Voeg de ui, venkel en pompoen bij de kokende bouillon.
Voeg de ketoembar, geschilde gemberwortel en kerriepoeder toe.
Laat de soep ongeveer 30 min. doorkoken.
Haal het stuk gemberwortel uit de soep.
Pureer de soep met een staafmixer.
Breng de soep op smaak met het zout en de peper.
Dit recept is geschikt voor 5 personen.
Dit gerecht gegeten met:
Een aantal familieleden, Greta, Hortense en Ad, Thea
Gemaakt:
08/09/2010
Laatste wijziging:
09/26/2015