PreviousNextAfdrukken AfdrukkenVersturen Versturen

Naam:Traybake van krieltjes, winterpeen en worst voor 2 personen
4 porties
Type:OvengerechtIngredienten:
Dieet?500 gr winterpeen
300 g krieltjes
1,5 el milde olijfolie
1 tl komijnzaad
3 stuks runderchipolataworst36 bosuitjes
100 g witte kaas
1 sinaasappel
bakpapier
Kenmerkende ingredient(en)krieltjes, wortel, worst
Soort:
Voorbereiding:30 min.
Bereiding:45 min.
1
Kook de krieltjes 5 minuten voor. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil en snijd de winterpenen in schuine plakken van 1 cm. Halveer de grotere krieltjes. Verdeel de winterpeen en krieltjes over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de olie en bestrooi met het komijnzaad. Snijd elk worstje in 3 stukken en verdeel ook over de bakplaat. Bak het geheel in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar. In onze oven 33 minuten.
2
Snijd ondertussen de bosui in flinterdunne ringetjes en verkruimel de witte kaas. Neem de bakplaat uit de oven en bestrooi met de bosui en kaas. Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil erboven.

Dit gerecht gegeten met:


Gemaakt: 04/07/2022
Laatste wijziging: 04/07/2022