Om te voorkomen dat er boter uit de springvorm op de bodem van de oven lekt, kan een bakje van aluminiumfolie worden gevormd (glimmende kant boven). Beter: bodem springvorm bekleden met bakpapier
Bestrijk de springvorm met boter, bestrooi deze met poedersuiker en schud het overtollige eruit.
Leg een zeef op een bord en doe hierin de bloem, maïzena en het zout.
Doe de eieren met suiker en vanillesuiker in een diepe kom, zet deze in een bak met warm water en klop de eieren met een mixer tot een dikke, luchtige, lichtgekleurde massa, die als een lint van de garde loopt. Haal de kom uit de bak met water.
Zeef er daarna steeds een gedeelte van het bloem-maïzena mengsel bij. Schep dit voorzichtig met een metalen lepel, met op- en neergaande bewegingen door het eiermengsel.
Schep wanneer bijna alle bloem is opgenomen een paar keer over de bodem van de kom tot er geen bloem meer zichtbaar is. Giet in de springvorm en zet deze op de onderste richel in de voorverwarmde oven
Open tijdens het bakken de oven niet. Bak de taart in de aangegeven tijd lichtbruin. De taart is gaar wanneer deze vanzelf van de rand van de springvorm loslaat.
Dit gerecht gegeten met: