PreviousNextAfdrukken AfdrukkenVersturen Versturen

Naam:Minestrone met parmezaanballetjes
4 porties
Type:VleesgerechtIngredienten:
Dieet?250 gr rundergehakt
50 gr geraspte Parmezaanse kaas
1 teentje knoflook, geperst
3 eetl olijfolie
1 ui, gesnipperd
1 eetl gehakte verse rozemarijn
2 aardappels in blokjes
1 winterwortel in blokjes
2 courgettes in blokjes
2 stengels bleekselderij in boogjes
1,5 l vleesbouillon
150 gr diepvriesdoperwten
100 gr kleine pastaschelpjes
75 gr geschaafde parm. kaas
Kenmerkende ingredient(en)
Soort:Voorgerecht
Voorbereiding: min.
Bereiding:60 min.
Meng het gehakt met de geraspte Parmezaanse kaas, knoflook en versgemalen peper. Vorm er kleine balletjes van. Verhit 1 eetl olijfolie in een soeppan en bak de balletjes rondom in 7 minuten lichtbruin en gaar. Schep ze uit de pan.
Voeg de rest van de olie toe aan het bakvet en fruit hierin de ui. Schep de rozemarijn, aardappels en groenten erdoor en roerbak circa 3 minuten. Giet de bouillon erbij en kook zachtjes circa 15 minuten. Roer de doperwten en pasta door de soep en kook zachtjes circa 10 minuten of tot de pasta beetgaar is.
Meng de balletjes door de soep en warm ze even mee. Serveer de hete soep bestrooid met de geschaafde Parmezaanse kaas.
Lekker met geroosterd ciabattabrood met olijfolie en knoflook (of met repen ciabattabrood).

Dit gerecht gegeten met:


Gemaakt: 10/29/2013
Laatste wijziging: 10/29/2013