PreviousNextAfdrukken AfdrukkenVersturen Versturen

Naam:Frittata met pompoen en salie
4 porties
Type:Vegetarisch, lunchgerechtIngredienten:
Dieet?1 middelgrote ui
7½ g verse salie
400 g koelverse muskaatpompoenstukjes
2 el milde olijfolie
75 g walnoten
6 middelgrote eieren
250 g ricotta
grote ovenschaal, ingevet
bakpapier
Kenmerkende ingredient(en)pompoen, eieren, salie
Soort:
Voorbereiding:30 min.
Bereiding:45 min.
1
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de ui in dunne, halve ringen. Snijd de blaadjes salie fijn. Meng in de ovenschaal de pompoenblokjes, ui en ¾ van de salie met de olie. Rooster de groenten in het midden van de oven ca. 20 min.
2
Verdeel de walnoten over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ze onder de pompoen in ca. 10 min. knapperig. Bij ons van tevoren of in een koekenpan.
3
Haal de pompoen en walnoten uit de oven en verlaag de oventemperatuur tot 180 °C. Klop de eieren los met de ricotta en breng het mengsel op smaak met zout en peper. Hak de walnoten grof en meng ze door het ei-ricottamengsel. Schenk het eimengsel over de geroosterde pompoen en ui. Bak 15-20 min. in het midden van de oven, tot het ei net is gestold en de frittata bruin is aan de randjes.
4
Haal de frittata uit de oven, laat 5 min. afkoelen en bestrooi hem met de rest van de salie. Snijd in 4 stukken.

Eet warm of koud. Lekker met een spinaziesalade.

Bewaartip: Je kunt de frittata t/m stap 4 tot 2 dagen van tevoren bereiden. Laat afkoelen en bewaar in een afgesloten bak in de koelkast.

Dit gerecht gegeten met:


Gemaakt: 04/07/2022
Laatste wijziging: 04/07/2022