PreviousNextAfdrukken AfdrukkenVersturen Versturen

Naam:Timbaaltje van zalm, garnalen en roomkaas
4 porties
Type:VisgerechtIngredienten:
Dieet?100 gr roomkaas
2 eetl gehakte bieslook
250 gr garnalen
zout en peper
200 gr gerookte zalm
8 cherry- of kerstomaatjes
75 gr veldsla of rucola
sprietjes bieslook
voor de saus:
125 gr crème fraîche of demi cr fraîche
1 tl mierikswortelpasta
1 tl honing
2 eetl witte wijn
Kenmerkende ingredient(en)zalm, garnalen
Soort:Voorgerecht
Voorbereiding:30 min.
Bereiding:10 min.
Roer de roomkaas met een garde los en schep de bieslook en de garnalen erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Bekleed timbaaltjes of kopjes met huishoudfolie. Snijd de zalm in stukjes en bekleed de timbaaltjes ermee. Verdeel de kaas-garnalenmassa over de timbaaltjes en druk de inhoud goed aan. Dek de timbaaltjes af en zet ze 2 uur in de koelkast.

Roer de ingrediënten voor de saus door elkaar en voeg zout en peper naar smaak toe. Stort de timbaaltjes op een bord. Snijd de kerstomaatjes kruislings in. Garneer de timbaaltjes met de tomaatjes, de veldsla en een paar sprietjes bieslook en serveer de saus erbij.


Dit gerecht gegeten met:


Gemaakt: 02/03/2009
Laatste wijziging: 02/03/2009