PreviousNextAfdrukken AfdrukkenVersturen Versturen

Naam:Tomaten-paprikasoep
4 porties
Type:GroentegerechtIngredienten:
Dieet?scheut olijfolie
1/2 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, fijngehakt
1 tl gerooktepaprikapoeder
snuf kaneel
1 blikje tomatenpuree (70 gr)
2 el harissa (mild)
2 puntpaprika's in blokjes
3 tomaten in blokjes
scheutje witte wijn
1/2 tot 3/4 l. bouillon
1 blikje kidneybonen (160 gr)
scheutje ahornsiroop
1/2 bosje peterselie, fijngehakt
60-70 gr feta, in kleine blokjes
stukjes citroen (optioneel)
Kenmerkende ingredient(en)paprika, tomaten
Soort:Lunchgerecht
Voorbereiding: min.
Bereiding: min.
Verhit de olie in een pan met een dikke bodem en fruit ui en knoflook. Roer op niet al te hoog vuur paprikapoeder en kaneel erdoor en laat even meebakken.
Voeg tomatenpuree en harissa toe en laat ook even meebakken. Bak de paprika en tomaten kort mee.
Blus af met wat witte wijn en roer een halve liter bouillon erdoor. Breng aan de kook en laat twintig minuten zachtjes doorkoken.

Pureer de soep met een staafmixer. Voeg indien gewenst nog wat bouillon toe. Roer de bonen erdoor en laat ze opwarmen.
Breng op smaak met zout, peper en een scheutje ahornsiroop. Schep de soep in kommen of borden, strooi peterselie en feta erover. Geef er voor de liefhebbers een stukje citroen bij voor een scheutje citroensap.


Dit gerecht gegeten met:


Gemaakt: 08/16/2019
Laatste wijziging: 08/16/2019