PreviousNextAfdrukken AfdrukkenVersturen Versturen

Naam:Appels onder een dekentje
4 porties
Type:Ingredienten:
Dieet?4 goudrenetten
boter voor invetten ovenschaal
4 eetl bessengelei of jam
1 dl water
zout
60 gr boter
60 gr bloem
3 eieren
Kenmerkende ingredient(en)goudrenetten
Soort:Nagerecht
Voorbereiding:30 min.
Bereiding:60 min.
Schil de appels en boor ze uit. Vet een ovenschaal dik in met boter en zet de appels erin. Vul de appels met de gelei of jam. Breng water met boter en zout aan de kook en gooi ineens de bloem erbij. Roer tot de deegbal loslaat van de pan. Haal van het vuur en roer een voor een de eieren erdoor en roer daarna nog 10 min. krachtig. Het soezendeeg over de appels verdelen en de schaal in de op 180 gr voorverwarmde oven schuiven en een uur bakken. Gerecht warm of koud serveren.


Dit gerecht gegeten met:


Gemaakt: 01/27/2009
Laatste wijziging: 02/02/2009