PreviousNextAfdrukken AfdrukkenVersturen Versturen

Naam:Hartige taart met wortelsalade
4 porties
Type:Ingredienten:
Dieet?5 plakjes bladerdeeg (diepvries pakje a 450 g)
1 zak panklare broccoli (300 g)
1 blik Smac (340 g) of hamblokjes of ...
4 eieren (M)
1 bekertje koksroom (200 ml)
1 zakje gemalen oude kaas (150 g)
2 winterwortels
3 eetlepels honing-mosterddressing (fles a 270 ml)
Kenmerkende ingredient(en)
Soort:Hoofdgerecht
Voorbereiding: min.
Bereiding:20 min.
Wachttijd:40 min.
Oven voorverwarmen op 225 °C (220 °C?) of gasovenstand 5.
Plakjes bladerdeeg ontdooien.
Broccoli in kleinere roosjes verdelen en ca. 3 minuten koken, afspoelen met koud water en laten uitlekken.
Smac in reepjes snijden.
Eieren loskloppen met koksroom en kaas erdoor roeren.
Op smaak brengen met zout en peper. Ingevette taartvorm bekleden met bladerdeeg.
Met vork gaatjes in deeg prikken.
Achtereenvolgens smac, broccoli en eimengsel erover verdelen.
In midden van oven taart in ca. 40 minuten gaar en lichtbruin bakken.

Wortels schrappen en grof raspen.
Dressing door wortels scheppen.
Taart serveren met wortelsalade.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
energie 765 kcal eiwit 32 g
koolhydraten 32 g vet 59 g

bron: http://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R208380/hartige-taart-met-wortelsalade

Dit gerecht gegeten met:


Gemaakt: 08/26/2016
Laatste wijziging: 08/26/2016