PreviousNextAfdrukken AfdrukkenVersturen Versturen

Naam:Pasta pesto
4 porties
Type:pastagerechtIngredienten:
Dieet?300 g spaghetti
2 el pijnboompitten
25 g Parmezaanse kaas
1 teen knoflook
30 g basilicum
6 el olijfolie extra vierge
Kenmerkende ingredient(en)spaghetti, pesto
Soort:Hoofdgerecht
Voorbereiding:15 min.
Bereiding:20 min.
Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Maal de pijnboompitten, kaas en knoflook in de keukenmachineof met de staafmixer fijn. Voeg de basilicumblaadjes en olie toe en maal kort tot pesto. Voeg peper en zout toe.

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Schep 4 el pesto door de spaghetti en serveer op 4 borden.

Combinatietip:
Lekker erbij: kip en tomatensalade (met dressing van basilicumolie, klein beetje rodewijnazijn, zout, peper; tomatenstukjes even laten marineren)

Bewaartip:
Je kunt de pesto in een afgesloten potje bewaren met een laagje olie erop. Na opening is de pesto 1 week houdbaar.

Dit gerecht gegeten met:


Gemaakt: 10/22/2015
Laatste wijziging: 10/22/2015