PreviousNextAfdrukken AfdrukkenVersturen Versturen

Naam:Banaan muffins
4 porties
Type:Ingredienten:
Dieet?250 g speltbloem
1 tl gemalen kaneel
2 tl bakpoeder
1 tl zout
2 eieren
125 g crème fraîche
5 el honing
75 g kokosolie
3 rijpe bananen
70 g pecannoten (grof gehakt)
70 g royale rozijnen
12 papieren cupcakevormpjes
muffinvorm met 12 holtes
Kenmerkende ingredient(en)speltbloem, bananen
Soort:Gebak
Voorbereiding:20 min.
Bereiding:25 min. oventijd
Wachttijd:30 min.
1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de bloem, kaneel, bakpoeder en het zout in een ruime kom.
2. Pel en prak de bananen. Klop de eieren los met de crème fraîche en meng met de honing en kokosolie. Spatel door het bloemmengsel. Hak de pecannoten grof en meng met de banaan en rozijnen door het bloemmengsel.
3. Doe de papieren cakevormpjes in de muffinvorm en verdeel met 2 eetlepels het beslag erover. Bak de muffins in ca. 25 min. gaar in het midden van de oven. Steek de satéprikker in een muffin. Komt deze er schoon en droog uit, dan zijn de muffins gaar.
4. Neem de muffins uit de vorm en laat in 30 min. afkoelen op een rooster.

Je kunt de muffins 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar in een afsluitbare trommel.

Dit gerecht gegeten met:
Jenny, Ron, Saskia

Gemaakt: 08/31/2015
Laatste wijziging: 08/31/2015