PreviousNextAfdrukken AfdrukkenVersturen Versturen

Naam:Kabeljauwschotel met spekjes
4 porties
Type:VisgerechtIngredienten:
Dieet?150 gr. magere spekblokjes
3 uien
25 gr. verse bieslook
400 gr. kabeljauwfilet
margarine of olie om in te vetten
700 gr. aardappelschijfjes
125 ml slagroom
ovenschaal, inhoud ca. 2 liter
Kenmerkende ingredient(en)kabeljauwfilet, spekjes
Soort:Hoofdgerecht
Voorbereiding: min.
Bereiding:50 min.
Oven voorverwarmen op 175 graden. In koekenpan spekreepjes zachtjes bakken. Uien pellen en in dunne ringen snijden. Bieslook fijnknippen. Kabeljauw in stukken verdelen. Ovenschaal invetten. In schaal achtereenvolgens helft van aardappels, helft van uiringen, helft van bieslook, helft van spekreepjes en alle kabeljauw leggen.

Vis bestrooien met rest van bieslook en viskruiden (uit de verpakking). Over vis achtereenvolgens rest van spek, uien en aardappels verdelen. Slagroom erover schenken. Schotel in midden van oven in ca. 30 minuten gaar en bruin laten worden.


Dit gerecht gegeten met:


Gemaakt: 07/19/2003
Laatste wijziging: 07/19/2003