PreviousNextAfdrukken AfdrukkenVersturen Versturen

Naam:Appelroomtoetje
4 porties
Type:Ingredienten:
Dieet?1 kg moesappels
scheutje citroensap
1 vanillestokje
bastognekoeken
klein bekertje room of magere yoghurt
(vanille)suiker
Kenmerkende ingredient(en)appel
Soort:Voorgerecht
Voorbereiding:45 min.
Bereiding:15 min.
Schil de appels, haal de klokhuizen eruit en snijd ze in grote stukken. Doe in een pan en schenk er wat citroensap over. Snijd een vanillestokje in de lengte door, schraap er het merg uit en doe dat bij de appels. Doe er een scheutje water bij en breng lanzaam aan de kook. Blijf met regelmaat goed doorroeren. Omdat er weinig water bij is gedaan, is er aanbrandgevaar. Wie goed roert, krijgt echter een lekker dikke moes, met hier en daar nog een groter stukje. Laat de appelmoes afkoelen en laat hem dan door en door koud worden in de koelkast.

Klop de slagroom, desgewenst met een schep (vanille)suiker, stijf (of gebruik de yoghurt). Vermaal een half pak bastognekoeken tot kruim. Schep in een glas of schaaltje een laagje appelmoes en daarop een laagje bastognekoekkruimels. Herhaal dit. Eindig met eem laagje room. Garneer eventueel nog met een paar spikkels van het koekkruim. Om te voorkomen, dat de koek te zacht wordt, meteen opdienen.


Dit gerecht gegeten met:


Gemaakt: 04/08/2009
Laatste wijziging: 08/31/2015